Motif

Belastingdienst Burgers en bedrijven centraal

Introductie

De Belastingdienst draagt bij aan een financieel gezond Nederland. Een land met goede sociale voorzieningen, onderwijs, zorg én een sterke infrastructuur. De Belastingdienst wil dat het goed geregeld is voor burgers én bedrijven. Motif helpt Belastingdienst bij de vertaling van haar merkstrategie naar een eenduidige en passende visuele identiteit waardoor (fiscale) regels beter begrepen en nageleefd worden.

Van strategie naar merkpalet

Belastingdienst maakt, als een van de Rijksoverheidsdiensten, gebruik van de basisidentiteit van de Rijksoverheid. Motif ontwikkelde samen met het ontwerpteam van de Belastingdienst een passend merkpalet, waarin het gebruik van taal, beeld, design en interactie een onderscheidend merkkarakter vormen. Door de communicatie van de Belastingdienst te benaderen vanuit Brand Journeys, ontstaat er consistente merkbeleving per onderwerp. Ook als er meerdere organisatieonderdelen of leveranciers bij betrokken zijn.

Illustratiestijl

Motif creëerde voor Belastingdienst een eigen illustratiestijl en heeft inmiddels een zeer uitgebreide database van illustraties ontwikkeld. De illustraties stellen de dienst in staat om eenheid te vormen in de brede communicatie over alle onderwerpen en naar doelgroepen. Daarnaast versterken de illustraties het handelingsperspectief in de uiting.

Implementatie

Om het nieuwe merkdenken en het samenwerken vanuit brand journeys te versterken, organiseert Motif maatwerk merksessies voor de ontwerpteams van Belastingdienst. Op deze manier versterken we de consistentie in de uitstraling van het Belastingdienst-merk.

Merkstrategie

Roland van Maanen / Pit Agency
Illustratie Dannes Wegman

Meer informatie?

Neem contact op met Motif
via office@motif.nl
of bel +31 (0)35 7600 120