Motif

Wie we zijn

Motif is een ontwerpbureau gespecialiseerd in het ontwikkelen van merkidentiteiten. We helpen organisaties bij het uitdragen van wie ze zijn of wie ze in de toekomst willen zijn. Motif maakt merken iconisch en waardevol. 100% relevant voor hun doelgroep.

Het begin van iets nieuws

In veel gevallen is een verandering van de markt of (merk-) strategie aanleiding voor een restyling van een merk. Een ‘spot-on’ visuele identiteit brengt in een oogopslag over hoe je als bedrijf in de markt staat en hoe je naar de wereld kijkt. Heldere en strak geregisseerde merken hebben een grote aantrekkingskracht op mensen. Daar wil je bij werken of klant van worden. Ze zijn maximaal relevant.

Creatie en richtlijnen

Merken maken, dat is wat wij doen als concept- en designbureau. Nieuwe merken geven we een identiteit. En we vernieuwen bestaande merken. Het gaat ons om het vinden van de juiste conceptuele vertaling van uw merkstrategie (Big Idea). En het ontwerpen van sterk onderscheidende merkidentiteiten. We maken het alle partijen die met de huisstijl werken graag zo makkelijk mogelijk. Een handige toolkit en beknopte richtlijnen zijn cruciaal voor het managen van een consistente huisstijl.

Services

Bij het ontwikkelen van een merkidentiteit maakt Motif concepten en ontwerpen voor alle touchpoints van een merk. We zorgen voor scherpe uitgangspunten. Aan de hand van presentaties en workshops inspireren we communicatiemedewerkers met het denken vanuit de nieuwe merkgedachte.

Implementatie

Sterke content is cruciaal. Motif heeft een groot netwerk van professionele fotografen, illustratoren en copywriters. Ze maken onderdeel uit van ons team. Bij de implementatie stuurt Motif de (in-house) designstudio's aan en voeren we nauwkeurige art-direction over de producenten en leveranciers.

Mooie merken

Motif werkt voor onder meer; Alliander, ARC Awards, Belastingdienst, Brinta, CCV, de Architect, Douwe Egberts, Dumpert, Duurzaam Energie Perspectief, DuPho, Firan, Fortress Group, Geenstijl, Hallmark, Koninklijk Concertgebouworkest, Kraft Heinz, KWF Kankerbestrijding, Leen Bakker, Liander, LSG, Mango Mobility, Nature and More, Omroep Powned, Omroep WNL, Pomms', Résidence wijnen, Roosvicee, Staatsbosbeheer, Start Foundation, StartPage.com, Stern, Sweco, TWST, Vluchtelingen Organisaties Nederland

Ondernemen met impact

Motif is meer dan een gewoon bedrijf. We geloven in de kracht van maatschappelijk verantwoord ondernemen en zetten ons in voor een betere wereld. Dit doen we door:

Samen te werken met Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI's). We geloven in de kracht van samenwerking en bundelen graag onze expertise met die van anderen om maatschappelijke impact te creëren.

Diensten af te nemen bij inclusieve bedrijven. We vinden het belangrijk om onze waarden in de praktijk te brengen en steunen dan ook graag organisaties die zich inzetten voor een betere wereld.

Motif is een betrouwbare partner die oog heeft voor mens en milieu. We zijn gedreven om waarde te creëren voor onze klanten, medewerkers en de maatschappij als geheel.

Benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen?
Neem dan gerust contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Samen bouwen we aan een betere toekomst!

Contact

Voor kennismaking ben je van harte welkom in onze studio. We laten je graag zien wat onze mogelijkheden zijn. Liefst met een kop koffie en een leeg vel papier.

office@motif.nl
+31 (0)35 7600 120