Motif

KWF Kankerbestrijding Een beter leven. Zonder én met kanker.

KWF kankerbestrijding

Al 72 jaar bestrijdt KWF kanker. En met succes. Gelukkig is er in die 72 jaar veel veranderd. Kanker is steeds beter te genezen. Maar ondertussen krijgen ook steeds meer mensen met de ziekte te maken. Dat vraagt om een nieuwe kijk op kanker, en dus een nieuwe rol voor het merk. KWF bestrijdt niet alleen deze ziekte maar zet zich ook in voor een beter leven mét kanker.

Nieuw logo

Motif is gevraagd om op basis van de nieuwe koers een nieuw logo én een bijpassende visuele identiteit te ontwikkelen. In het ontwerptraject zijn we opzoek gegaan naar een vertaling van de rol die het merk KWF in de wereld van kanker heeft. Een vorm waarin nog enkele kenmerken van het oude logo terug te vinden zijn, maar vooral ook een symbool dat associaties oproept van kracht, samenwerking en trots. De rebranding van het merk KWF was tevens aanleiding om het woord 'Kankerbestrijding' niet meer in het logo te gebruiken.

Nieuwe visuele identiteit

Bij de ontwikkeling van de visuele identiteit van de KWF zijn het behoud van de merkherkenbaarheid en de digitale toepasbaarheid van groot belang geweest. Motif ontwikkelde een design systeem gebaseerd op de diagonale lijnen uit het nieuwe logo. En koos daarbij ook voor de herkenbare kleuren rood en blauw in combinatie met een eigentijdse en heldere typografie. Fotografie speelt een belangrijke rol in het uitdragen van de nieuwe koers van KWF. Motif verzorgde de beeldrichtlijnen en ook de basis voor de beeldbank.

Praktische toepasbaarheid

KWF is samen met alle collectanten en vrijwilligers de drijvende kracht achter vele landelijke en lokale acties. Met de nieuwe visuele identiteit en de heldere vastlegging van de richtlijnen, doet KWF een belangrijke handreiking naar alle initiatieven. Dit levert naast een besparing in ontwikkeltijd ook een consistente merkuitstraling op. Mensen gaan het merk KWF daardoor sneller herkennen, óók in de werkvelden waar KWF minder zichtbaar was.

Een blijvende rol voor Motif

Motif is voor KWF een blijvende sparingspartner op het gebied van design, communicatie en visuele identiteit. We helpen bij het art-directioneel begeleiden van diverse projecten en leveranciers van KWF. We maakte ook de visuele identiteiten van alle actieplatforms en Pink Ribbon.

Meer informatie?

Neem contact op met Motif
via office@motif.nl
of bel +31 (0)35 7600 120