Motif

DuPho. Voor alle Dutch Photographers

Dutch Photographers DuPho


DuPho behartigt de belangen van alle aangesloten, professionele fotografen in Nederland. Zowel op zakelijk, maatschappelijk als cultureel vlak. Bovendien brengt DuPho het werk van al deze fotografen nationaal en internationaal onder de aandacht. Dutch Photographers is het resultaat van een fusie tussen zeven beroepsverenigingen.

Kernvraag

Motif is tijdens de fusie gevraagd om een nieuwe naam te ontwikkelen voor de beroepsvereniging. Een naam waar alle verenigingen en fotografen zich in herkennen en waar iedere professional zich bij wil aansluiten. Uiteraard was de nieuwe naam ook aanleiding voor het ontwikkelen van een nieuwe visuele identiteit.

Naam

De naam DuPho is ontstaan door de volledige titel in te korten: ‘Association of Dutch Professional Photographers’. DuPho is kort , krachtig en internationaal.

Ontwerp

Het woord DuPho krijgt door de schrijfwijze met de twee hoofdletters al een uniek letterbeeld. Daarnaast hebben we gezocht naar een vorm waarin we de diversiteit van alle verschillende fotografen konden vatten. Dat heeft geleid tot de grote vierkante punt in het logo die het kader symboliseert.

Resultaat

DuPho is inmiddels een begrip in binnen- en buitenland. Er staat een slagvaardige organisatie met maximale aandacht voor de ondersteuning van haar leden. Als creatief bureau zijn we ons zeer bewust van de waarde van goed beeld. We laten ons graag inspireren door de initiatieven van DuPho zoals SO en 'live magazine' De Donkere kamer.

Expertises

Naamontwikkeling, Brand design, Logo design, Beeld richtlijnen, Web design, stationary, Book design

Credits

Strategie: Lars Boering
Klant: Laura Mars en Jacqueline van Stiphout
Key visual: Suzanne Karsters i.s.m. Tara Fallaux, Leon Hendrickx, Klaas Wijnberg, Patrick de Bas

Meer informatie?

Neem contact op met Motif
via office@motif.nl
of bel +31 (0)35 7600 120