Motif

Leen Bakker maakt eigentijds wonen verrassend voordelig

Over Leen Bakker

Leen Bakker, goed voor 180 meubelwinkels in de Benelux staat voor eigentijds wonen binnen budget. Van oudsher was Leen Bakker vooral goedkoop. Na een behoorlijk rigoureuze, strategische ingreep is de kwaliteit van het assortiment en de services enorm verbeterd. De winkel verkoopt kwalitatieve meubels en eigentijdse accessoires. Tijd om de visuele uitstraling daarop aan te passen.

Kernvraag

Omdat het merkimago niet meer paste bij de grote verbeteringen die de retailketen heeft doorgevoerd, vroeg Leen Bakker Motif om de visuele identiteit volledig te restylen. Motif ging aan de slag met de nieuwe merkstrategie en positionering. Het resultaat: een nieuwe frisse uitstraling met behoud van de merkherkenbaarheid en de betaalbare uitstraling.

Essentie van het ontwerp

Leen Bakker staat voor ‘Mooi wonen & lage prijzen’. Beide waarden vormen de basis van het nieuwe logo van Leen Bakker. Het beeldmerk is een huis- en tegelijk ook een prijslabel. De logo-vorm letterlijk ingezet voor prijscommunicatie en staat aan de basis van alle actieperiodes van het merk.

Visuele identiteit

Motif ontwikkelde voor Leen Bakker een praktisch toepasbare visuele identiteit met duidelijke gebruikersrichtlijnen. Door de typografie, kleurfuncties en actie-elementen goed vast te leggen, is het heel eenvoudig om met de nieuwe stijl aan de slag te gaan. Tevens ontwikkelde Motif de grids voor de actiekranten en een beeldbank voor fotografie.

Resultaat

Leen Bakker is niet meer weg te denken als woonwinkel in Nederland en Belgie. Een merk om trots op te zijn. Dit zie je ook terug in het enthousiasme van de werknemers in de winkel. Motif werkt intensief samen met de communicatieafdeling en de interne studio van Leen Bakker. Ook voor huismerk-labels als LeSud en Umix ontwikkelden we de namen en de visuele identiteit.

Expertises

Brand design, Logo design, Web design, Winkel communicatie, Toolkit, Brand guidelines, Beeld concept, Art direction,

Credits

Strategie: Vim Group - Wendy Bolhuis
Verantwoordelijk bij klant: Daphne Höckel en Alex Van Schaik
Fotografie: Suzanne Karsters i.s.m. Happé Creative Productions en Patrick de Bas

Meer informatie?

Neem contact op met Motif
via office@motif.nl
of bel +31 (0)35 7600 120