Motif

Start Foundation Voor een eerlijke arbeidsmarkt

Organisatie

Start Foundation komt voort uit de verkoop van Start Uitzendbureau aan USG People. Als maatschappelijke ontwikkelaar zet de organisatie zich op innovatieve wijze in voor voor mensen die het niet lukt om mee te doen op de arbeidsmarkt. Start Foundation is 100% onafhankelijk en streeft één doel na: een arbeidsmarkt waaraan iedereen kan deelnemen.

De vraag

Start Foundation was op zoek naar een herkenbare en karakteristieke visuele identiteit. Om te laten zien dat ze door kaders los te laten nieuwe kansen creëren. En dat ze bij misstanden ook letterlijk in actie komen. Daarbij zocht Start Foundation een sturende communicatiegedachte om hun denk- en werkwijze nog beter over te brengen.

Pay off

Start Foundation voegt daden bij woorden. Zij doen dit op een no-nonsense manier, met de voeten in de klei en de mouwen opgestroopt. Motif bedacht de pay-off; ‘Maakt er werk van’, waarin missie en mentaliteit perfect samenkomen.

Essentie van het ontwerp

Start Foundation brengt problemen onder de aandacht door ze op de kaart te zetten. Motif ontwikkelde de basishuisstijl, met een nieuw logo en een unieke, eigen stijl van ‘markeren en arceren’. Door de issues en de bijbehorende oplossingen letterlijk te onderstrepen krijgen ze meer nadruk. De uitgesproken typografie en de complementaire kleurcombinatie geven het merk de power die het nodig heeft om haar missie onder de aandacht te brengen.

Resultaat

Start Foundation is een uitgesproken unieke identiteit in haar werkveld. De huisstijl biedt de visuele tools om alle verschillende doelgroepen aan te spreken en te interesseren. Met de vernieuwende, licht rebelse manier van communiceren weet StartFoundation steeds weer de aandacht te vestigen op haar doelen. Start Foundation maakt er gewoon werk van.

Expertises

Logo design, beeldrichtlijnen en illustratiestijl, book design, toolkit, web design,

Credits

Strategie: VIM Group - Wendy Bolhuis / Jim Krokké
Verantwoordelijk bij klant: Lycia Bakker en Jos Verhoeven
Illustratiestijl: Idris van Heffen
Fotografie: Guy Offerman 

Meer informatie?

Neem contact op met Motif
via office@motif.nl
of bel +31 (0)35 7600 120