Motif

VIVAT Richting geven aan verzekeren

VIVAT

VIVAT is het moederbedrijf van gerenommeerde Nederlandse verzekeraars als Zwitserleven en Reaal. Alleen weet bijna niemand dat. En juist een sterke naamsbekendheid is essentieel bij het aantrekken van talent om de ambitieuze groei en technologische ambities waar te maken. Daarom wil VIVAT graag een eigentijds en onderscheidende uitstraling hebben binnen de verzekeringsmarkt.

Kernvraag

Geef VIVAT een eigen gezicht en karakter. Als moederbedrijf van andere verzekeraars leunen we nu louter op consumentenmerken terwijl we een unieke, eigentijdse organisatie zijn.

Essentie van het ontwerp

VIVAT geeft richting aan de verzekeringsbranche en aan de consumentenmerken uit haar portfolio. Motif vertaalde dit 'big idea' naar een logo en visuele identiteit waarin de V-vorm een belangrijke, koersbepalende rol speelt. Naast het nieuwe logo en een set patronen ontwikkelden we ook de richtlijnen voor het gebruik van beeld en een motion studie voor idents in films en het gedrag van vlakken in online toepassingen.

Resultaat

Een frisse en dynamische visuele identiteit. De grids, toolkit en huisstijlrichtlijnen stellen VIVAT in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met de nieuwe uitstraling. Met het denken vanuit het Big Idea geven we ook letterlijk richting aan de internal branding van VIVAT.

Expertises

Brand design, beeld richtlijnen, toolkit, motion studie, way finding

Credits

In samenwerking met Houdini

Meer informatie?

Neem contact op met Motif
via office@motif.nl
of bel +31 (0)35 7600 120